De setstanden liegen niet: we hebben onze eerste wedstrijd tegen Tom en Erik verloren. Had jij het verwacht? Wij hadden namelijk echt geen idee wat er zou gaan gebeuren. Uiteindelijk kregen we een wijze les beachvolleybal op topniveau! Tom en Erik hielden niet in en versloegen ons in 2 sets 21-5 en 21-10. Daarna speelden we nog twee sets die eindigden in 21-12 en 21-10 ( de beelden kijk je hierboven ^). Zijn we teleurgesteld? Misschien een beetje, maar we zijn heel trots dat we tijdens de wedstrijd al konden groeien. Gaan we nu weer keihard aan het werk om Tom en Erik eind deze zomer te verslaan? Jazeker!

De ideale voorbereiding

Onze voorbereiding voor deze eerste pot startte in November 2017, met een ongelofelijk aantal plankjes, deadlifts, squats, boxjumps  en ball-slams. Team Challenge was dus fysiek in aardig goede staat. Ook de beachvolleybaltrainingen liepen lekker door, maar één ding hadden we nog niet: wedstrijdritme. Daarom deden we er in de voorbereiding alles aan om dat te compenseren.

De Sportcampus in Den Haag is een soort van thuisbasis voor Erik en Tom. Ze hadden daar hun indoortrainingen en ze kennen het zand. Dat was natuurlijk in ons nadeel, dus hebben we vanaf een uurtje of 4 doorgebracht op de Sportcampus. We leerden de beveiliging kennen, we roken aan de kaasbroodjes en we tikten zachtjes tegen de muren om de holle plekken te vinden. Jeroen heeft met een vergrootglas de lijnen onderzocht en we hebben beide alvast een handje Sportcampus-zand in onze onderbroek gedaan. Aan de voorbereiding lag het dus niet.

Om het plaatje compleet te maken en nog wat talent op te nemen, schuifelden we op blote voeten over de buitenvelden. Die waren namelijk net gebruikt door twee andere topteams (Robert, Alexander, Jasper en Christiaan). Na een mediatiesessie in de hal en verschillende visualisatietechnieken stapten we uiteraard compleet geconcentreerd het veld op.

Een schuchter begin

21-5 in de eerste set. Het was zo voorbij. Wij waren nog een beetje op zoek naar ‘hoe werkt zo’n bal ook alweer’. De geoliede machine aan de overkant knalde onze verdediging aan gort met harde goed geplaatste serves en van die heerlijke shotjes, waarvan je in het veld zo’n dubbel gevoel krijgt: “Ja, dat is een prachtige bal. Jammer dat de tegenstander hem maakt.”

Wat een avond gisteren! 😀We weten nu wat het betekent als je tegen een topteam zegt: “het is een vriendschappelijke wedstrijd, maar je moet jullie moeten je niet inhouden. Team Challenge speelde 4 sets tegen @erik.nijland en @tomfeldkamp . Wij scoorden in totaal 37 punten. De setstanden: 21-5, 21-10, 21-12 en 21-10. We zijn superblij met onze groei in de wedstrijd. Na de eerste set kregen we de service veel beter onder controle en dat geeft goede hoop voor de tweede match over een maand of 4. In het filmpje twee rallies die de wedstrijd goed samenvatten: Wij, keihard werkend voor ieder punt, terwijl scoren voor de geoliede machine aan de overkant kinderlijk eenvoudig lijkt. —- Bedankjes: -Bedankt Erik en Tom dat jullie er vol voor gingen en bedankt voor de spoedclinic beachvolleybal -Bedankt #hooligans !!!!! Voor jullie steun vanaf de tribune. We gaan het volgende keer nog spannender voor jullie maken! 🤓 . . . . Nog wat hashtags voor onze Amerikaanse volgers: #beachvolleybalchallenge #beachvolleybal #beachvolleyball #greatshots #beachvolleyballteam #matchday #proudloss

Een bericht gedeeld door Beachvolleybal Challenge (@beachvolleybalchallenge) op

Wennen aan het tempo

Ondertussen begonnen de hooligans op de tribune de hoop te verliezen dat het nog spannend ging worden. Gelukkig konden we ze in de tweede set langer entertainen. We raakten langzaam gewend aan de snelheid van de service en onze eigen service ging wat minder vaak uit. Jeroen kreeg de kans om een paar keer lekker te shotten en zo sprokkelden we in totaal 10 punten bij elkaar. Maar Erik en Tom hielden ons goed in de tang. Erik zocht en vond een paar keer de zijkant van het blok, Tom ramde wat ballen binnen de 4 meter. Verschil moet er wezen en dat verschil was precies 11 punten aan het einde van de set. 😉

Dus toen was het voorbij?

Bij een normale wedstrijd wel. Toen zei Tom tijdens het handjes schudden opeens: “Zullen we er nog eentje doen, mannen?” Natuurlijk! Leuk voor het publiek en ook een uitgelezen kans voor ons om te leren en te experimenteren. Onze stijgende lijn zette zich voort, met een eindstand van 21-12 in de derde set. Er kwamen wat meer rally’s op gang. Met een nieuw serviceplan en schakelden we naar onze hoogste versnelling. Jeroen, in stofzuigermodus (en inmiddels in een shirt van de Beachfabriek, want hij had het warm) begon de harde ballen uit het achterveld te vissen. Steven passte nog een bal met zijn heup (omdat het kan) en liet zien dat via het net slaan ook tegen een eredivisieteam effectief kan zijn.

Waar we nog aan moeten werken

In de vierde set, met een stand van 8-8 was de koek wel een beetje op. Moe, voldaan en met een heleboel inspiratie sloten we de wedstrijd af. Waar we nu aan gaan werken? Allereerst: wedstrijdritme. Ten tweeds: de pass . Ten derds: niet verklappen waar we gaan aanvallen. En ten vierds: sneller worden, sterker worden en knallen einde zomer!

We hebben goede hoop dat we dan de wedstrijd spannender kunnen gaan maken. Erik zei : “Na een hele zomer samen beachen. We zijn heel erg benieuwd wat jullie dan gaan doen.” En inderdaad, zoals Tom het zei: “Dan gaan we met echte regels spelen.” Deze wedstrijd speelden we indoor, vanwege de tijd en het veranderlijke weer in april. De volgende wedstrijd gaan we lekker naar buiten en dan bevechten we nog vier andere tegenstanders: water, lucht, aarde en vuur… ofwel, dan spelen we buiten.

Bedankt!

Voor iedereen die op de tribune stond en ons vanaf de bank thuis heeft toegeschreeuwd: Bedankt! We zijn superblij dat jullie deze reis met ons delen en we hopen dat jullie er ook bij zijn voor de tweede wedstrijd… en dat jullie dan weer je #hooligan-shirt dragen natuurlijk. 😉

Erik en Tom, heel erg bedankt voor deze wedstrijd! Echt super dat jullie ons willen helpen in dit (soms ook wel een beetje belachelijke) beachvolleybal-experiment. Oh, en Tom, sorry voor die stomme vraag over huisdieren. Ik kon het niet laten, it won’t happen again. 😉

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door:

Steven

Ondertussen, op Instagram

Werk met ons samen!

Denk je dat je de Beachvolleybal Challenge makkelijker kunt maken? Of wil je met ons samenwerken? Laat het hier weten!

Werk samen met de Beachvolleybal Challenge

Heb jij nog Facebook?

Like dan de Beachvolleybal Challenge-pagina (wij gebruiken je gegevens alleen zodat je toffe dingen kunt winnen en geenszins om je te spammen).

Naar Facebook >

Bovendien zijn we veel te druk aan het sporten om ons bezig te houden met remarketing.