We zijn verdrietig, teleurgesteld en we balen er ontzettend van… maar als je geen zin meer hebt om te beachvolleyballen is er iets mis. Team Challenge gaat uit elkaar en de Beachvolleybal Challenge stopt nu.

Wat?!!!

Ja, het is echt waar. De Beachvolleybal Challenge is ten einde. 😟

Waarom dan?

De Beachvolleybal Challenge was natuurlijk een grote gok. Je zet twee mensen bij elkaar die nog nooit samen een voet in het zand hebben gezet. En dan probeer je een heel seizoen lang (en dat is best lang hoor) met elkaar ieder beachveld/strand van Nederland te vinden.

Het is dan ideaal als je elkaar aanvult, binnen en buiten het veld. Nu wisten en weten we elkaar buiten het veld prima te vinden. Maar in het veld zagen we de laatste toernooien weinig vooruitgang. De manier waarop we het spel beleven is heel verschillend. Daardoor lukte het ons niet om tijdens het beachvolleyballen het beste uit elkaar naar boven te halen.

Eerlijk zijn

De laatste toernooien in de 2e divisie (dat hebben we dan toch maar gehaald!) begon de frustratie op te lopen. We voelden dat de potentie er was bij ons allebei, maar ook dat we die niet in elkaar naar boven konden halen. De resultaten waren niet geweldig, maar veel belangrijker dan dat: de zin om te beachvolleyballen ebde weg. En dan moet je eerlijk zijn, tegen jezelf, elkaar en de rest van de wereld: zelfs de Beachvolleybal Challenge is het niet waard om met tegenzin naar het strand te gaan (en überhaupt, ‘tegenzin’ en ‘strand’ mogen helemaal niet in één zin staan, foei!). Daarom hebben we besloten om de Challenge nu te staken.

Wedstrijd tegen Erik en Tom op 27 augustus gaat niet door

We zijn dit traject samen gestart in februari. Het was dan ook het idee om het samen af te maken. Dat was de kern van het experiment van de Beachvolleybal Challenge. De wedstrijd van 27 augustus tegen Tom en Erik gaat daarom niet door, ook niet met een andere partner voor Steven of Jeroen.

@Erik en Tom: bedankt voor jullie hulp, kanjers!

Is het experiment geslaagd?

We hadden natuurlijk liever een ander einde gezien, maar we vinden van wel.  Dit was het doel van de Challenge helemaal aan het begin:

“We doen dit, omdat wij het de moeite waard vinden om de weg naar de top vast te leggen. Daarmee willen we bewijzen hoe zwaar het is om topsporter te zijn. We willen ook laten zien dat jezelf uitdagen de enige manier is om te groeien. Natuurlijk doen we de Challenge ook om te laten zien hoe leuk beachvolleybal is.”

Als je een sport beoefent krijg je natuurlijk the good en the bad . Met de Beachvolleybal Challenge zijn we allebei tegengekomen. In korte tijd hebben we ontzettend veel geleerd over de sport, ook met hulp van de spelers en speelsters uit de eredivisie. En tja, we zijn gegroeid. We hebben zelfs nog nooit zoveel spiermassa gehad.

Daar staat tegenover dat we ook veel geleerd hebben over de druk die het oplevert om zo hard aan één doel te werken. Die druk was voor nu teveel om nog lol te hebben in het spel.

Hoe nu verder?

De Beachvolleybal Challenge is voor dit jaar klaar, maar het zou zomaar kunnen dat een nieuw amateurteam zich volgend jaar opwerpt om te kijken hoe ver ze kunnen gaan. Tot die tijd blijft het even stil. Jeroen heeft het krachthonk ontdekt, dus hij traint lekker door de komende tijd.

Steven zit kalm de zomer uit en gaat even genieten van wat welverdiende rust, een luie strandstoel en eindelijk, na een jaar geheelonthouding, een biertje.

Iedereen bedankt!

Bedankt voor al jullie bloemen, de likes, mental support en alle reacties op de Challenge. De volgende mensen hebben ons door dik en dun gesteund bij dit avontuur. Daarom verdienen ze knuffels, kussen(s), zachte briesjes door hun haar en een honourable mention in dit bericht:

  • De spelersvrouwen, Roos & Sharon : voor de foto’s massages, pleisters en brillendoekjes;
  • Bas Verpoorten : omdat je het onderste uit onze kan gehaald hebt;
  • Frank van Stokkum : die constant Stevens verhalen moest aanhoren en het dan niet kon laten om weer met goede nieuwe ideeën te komen; 😉
  • Teuni Verhagen : voor al je tips en heel fijn dat je als voedingscoach in de gaten hield wat belangrijk was: luisteren naar je lichaam;
  • Yannick van Harskamp : voor een frisse visie op sponsoring en mental support.

Daarnaast willen we deze organisaties bedanken:

  • Nevobo voor het meedenken en delen van onze berichten;
  • Powerplay Eyewear voor de brillen en een flinke dosis enthousiasme;
  • Beachfabriek Nijmegen voor de lekker felle shirtjes en de mogelijkheid om te trainen;
  • The Sport Box in Utrecht, voor het gebruik van de velden voor opnames en trainingen.

Natuurlijk vond je dit geen leuk artikel. Wij ook niet. 🙁 Ben je verdrietig en wil je dat delen, of gewoon even flink schelden? Doe dat dan in de comments hieronder (kan zijn dat het niet door het spamfilter komt, maar dan ben je er maar vanaf, hè). 

 

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ha kanjers! Bedankt voor alle mooie verhalen, filmpjes en inspiratie. Het was een genot om jullie bezig te zien en we spreken elkaar vast nog regelmatig! Gr Serge

Geschreven door:

Steven

Ondertussen, op Instagram

Werk met ons samen!

Denk je dat je de Beachvolleybal Challenge makkelijker kunt maken? Of wil je met ons samenwerken? Laat het hier weten!

Werk samen met de Beachvolleybal Challenge

Heb jij nog Facebook?

Like dan de Beachvolleybal Challenge-pagina (wij gebruiken je gegevens alleen zodat je toffe dingen kunt winnen en geenszins om je te spammen).

Naar Facebook >

Bovendien zijn we veel te druk aan het sporten om ons bezig te houden met remarketing.