Als we een eredivisieteam moeten verslaan, kunnen we wel wat hulp gebruiken. Daarom vraagt Beachvolleybal Challenge de pros om tips. Dit is de tweede tip van Sven Vismans: veel beachvolleybal kijken!


Wie is Sven Vismans?

In Aalsmeer weet iedereen het, maar misschien kom jij wel uit Oostburg. Dus bij deze: Sven is een ervaren eredivisiespeler en hij vormt een team met Jannes van Der Ham. Vorig jaar werden ze samen 4e op het NK en dit jaar snuffelden ze opnieuw aan de internationale competitie tijdens Blooming Beach. Needless to say: Sven kan een aardig potje beachen. Toen we hem vroegen om een paar tips mochten we direct langskomen en daar zijn we heel blij mee!

De tweede tip van Sven: Kijk wedstrijden

Een beetje onderuitgezakt naar een wedstrijd kijken. Word je daar beter van? Volgens Sven kan je op verschillende manieren kijken. Of voor de entertainment, of om nieuwe technieken te leren en af te kijken van topspelers. Bijvoorbeeld bij één van de toptoernooien in Nederland dit jaar.

“Aan het einde van zo’n dag Beachvolleybal kijken heb je heel veel dingen gezien”, zegt Sven. “Dingen die je inspireren en waar je heel veel van leert.” De volgende dag moet je dan wel weer zelf aan de bak met oefenen. Kijken is één ding. Het toepassen moet je leren. Sven: “Voordat je iets kan moet je het heel vaak doen. Je hebt met het kijken in ieder geval het juiste voorbeeld. Je kijkt dan naar spelers op hoog niveau -hoe ze serveren en blokkeren- en dat neem je mee in je eigen spel.”

Welke wedstrijden moet je kijken?

Je kijkt dus liever naar wedstrijden van een hoger niveau dan je zelf speelt, zodat je het goede voorbeeld hebt. Als man hoef je trouwens niet persé naar mannenteams te kijken: “Bij de dames heb je echt heel lastige float services. Ze zijn vaak technisch echt heel goed en moeten heel goed passen om overeind te blijven in een wedstrijd.” En dat passen vinden de heren meestal wat minder belangrijk (oeoeoeh, stoempen!), dus het is goed om daar wat aandacht aan te besteden. Sven: “Aanvallend is het iets anders maar dat is voor mannen ook leerzaam.” En andersom geldt natuurlijk ook dat vrouwen prima naar de wedstrijden van de heren kunnen kijken om nieuwe dingen te leren.

What else? 

Heb jij nog een wedstrijd gekeken waar je veel van geleerd hebt? Deel die dan met ons in je reactie op dit artikel (even naar beneden scrollen en dan typen). Heb je zelf een beachvolleybal tip nodig over een bepaald onderwerp? Laat het dan ook even weten. Gaan we kijken of er iemand is die je daar meer over kan vertellen. 🙂

 

 

Vertel wat je ervan vindt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door:

Steven

Ondertussen, op Instagram

Werk met ons samen!

Denk je dat je de Beachvolleybal Challenge makkelijker kunt maken? Of wil je met ons samenwerken? Laat het hier weten!

Werk samen met de Beachvolleybal Challenge

Heb jij nog Facebook?

Like dan de Beachvolleybal Challenge-pagina (wij gebruiken je gegevens alleen zodat je toffe dingen kunt winnen en geenszins om je te spammen).

Naar Facebook >

Bovendien zijn we veel te druk aan het sporten om ons bezig te houden met remarketing.